Turners Exalto Sport pakken prijzen voor eigen publiek

Jefta van Heerden
Foto: Max Koops

Ede – In sporthal de Peppel organiseerde turnvereniging Exalto Sport de eerste plaatsingswedstrijd tweede en derde divisie binnen het herenturnen. Voor het eerst turnden de heren met zo’n grote groep samen en door de enthousiaste hulp van vele trainers en ouders zat de sfeer er goed in. Jefta van Heerde won goud en debutant Marn Wiesma pakte het brons.

In de categorie Instap niveau 17 kwamen Jefta van Heerde, Luca Hardeveld, Jarno Gerritsen, Bastiaan Oosterom, Tobias Wassink, Milan Schoonhoven en Boaz Loef in actie. Door op brug eerste te worden en op ringen tweede, wist Jefta heel knap de gouden medaille te winnen! Luca werd eerste op sprong en tweede op rek, maar belandde met een vierde plaats net buiten de prijzen.

In de categorie Benjamin niveau 17 kwamen Marn Wiersma, Yaron van Heerde, David Havinga, Orsen Schoonderbeek en Jesse van der Poel in actie. Voor al deze jongens was dit de eerste keer dat zij een wedstrijd turnden. Marn werd tweede op vloer, voltige én sprong, hierdoor won hij uiteindelijk het brons. Yaron werd vierde, David vijfde, Orsen zesde en Jesse zevende. Daarmee hebben de debutanten een knappe prestatie neergezet!

In de categorie Pupil niveau 15 kwamen Dani Voorneveld, Mathijs Vogel, Bram Craanen, Bastian Menninga, Julius Lens, Thymo Hol en David Verkerk in actie. Met verzorgde en afgewerkte oefeningen eindigden deze heren in de middenmoot.

Tot slot kwam Micha van Ginkel in de categorie Pupil niveau 14 in actie. Alhoewel hij eerste werd op vloer en tweede op brug en sprong, liep hij door een minder goede rekoefening zijn medaille mis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden