Winters weekend voor EIJV’ers

Renier van Roekel reed twee persoonlijke records in Dronten
Foto: Peter Boer

Terwijl de eerste sneeuw viel in Nederland, reden de Edese schaatsers dit weekend in Dronten, Enschede en Nijmegen hun wedstrijden.

Zaterdagavond reed Renier van Roekel in Dronten seconden van zijn snelste tijden op de 500 (48.00) en 1000 meter (1.39.27) af. Chaim Boer reed op de 500 meter wederom onder de 40 seconden (39.99). Inge Blaakmeer en Corné van Dooren bleven een fractie boven hun persoonlijk beste tijden. Een knappe prestatie van de EIJV’ers aangezien er niet veel persoonlijke records werden verbeterd in Dronten.

NK teamsprint
Dit weekend stonden ook de NK’s voor junioren op het programma. Chaim Boer mocht namens Gewest Overijssel uitkomen op het NK Teamsprint. Helaas kreeg het team een DQ door een te vroege wissel. In Nijmegen werd zondagavond de 4e regiowedstrijd gereden.

Onder zware omstandigheden reden Koen Verhoeff, Jasmijn Hiddink en Tijnis Verhoeff prima tijden waarbij ze hun seizoentijden benaderden. Voor Jasmijn was er wederom een goede tijd op de 1500 meter waarmee ze bevestigde op de langere afstanden prima mee te kunnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden