DOK-Ede weet zich met vier teams 12 keer te plaatsen voor het NK groepsspringen!

DOK Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Op 10 november reisden vier teams van DOK Ede af naar Lemmer voor de kwalificatie voor het NK! De christelijke gymnastiekvereniging DOK is op het onderdeel springen echt een uitblinker. DOK was dan ook veruit met de meeste deelnemers aanwezig op deze kwalificatiewedstrijd, Ede mag hier trots op zijn.

Dit seizoen draait DOK met een junioren mix team en met een senioren mix team, ook echt mee op het allerhoogste niveau! Op 8 december kunnen er in Ede dan ook weer echte Nederlandse Kampioenen zijn.

Voor het junioren B-team was het de eerste keer dat ze meededen op het B-niveau. Deze groep heeft nog tijd om te groeien richting het landelijk niveau. Gisteren werd de groep al verrast met een plaatsing op pegasus voor het NK.

Het junioren A-team is een groep die al een aantal jaren samen springt. Zij zijn goed op elkaar ingespeeld en weten wat ze moeten doen. Dit hebben ze ook fantastisch laten zien, op alle vier de onderdelen is deze groep door naar het NK. Op tafel en op pegasus hebben ze zich zelfs als eerste weten te plaatsen, dit is veelbelovend. Ook op airtrack en minitrampoline gaat deze groep als 2e door naar het NK.

Bij de senioren was het vooral een uitdaging om teams samen te kunnen stellen. In de loop naar deze wedstrijden toe raakten er helaas mensen geblesseerd. Toch werd dit heel creatief opgelost en daardoor konden beide teams gewoon springen.  Het senior B-team sprong goed en op alle vier de onderdelen is deze groep door naar het NK. Ze deden knap door een keer 1e, een keer 2e, een keer 3e en een keer 4e te worden. Het team senior A wist zich op drie onderdelen te plaatsen. Het lukt alleen  niet op de tafel. Een hele knappe prestatie.

Nu op naar het NK op 8 december in Hardinxveld Giessendam.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden