Dames van atletiekvereniging Climax winnen goud op NK Estafette

Foto: Climax

Het dames estafetteteam van Climax boekte zaterdag 29 september bij het NK Estafette een prachtige overwinning op de 4 x 400 meter.

Het gemengde junioren/seniorenteam bestaande uit Eva Hovenkamp, Rozemarijn Snijders, Marianne van Deelen en Christel Heuseveldt won in Amstelveen met een tijd van 4:02.24 minuten goud en verpulverde tevens het oude clubrecord uit 2010 met bijna een halve minuut. Voor Climax was dit het eerste gouden estafettesucces voor de senioren in meer dan tien jaar tijd.

Behalve de dames van Climax waren ook jeugdteams succesvol. Het meisjes A pupillen team met Froukje van Rheenen, Lisa Navarro, Eline Gerritsen en Liv Pennock verraste door op zaterdag met een tijd van 34.97 seconden meer dan een seconde sneller te lopen dan hun beste prestatie op de 4 x 60 meter estafette. Ze wonnen daarmee heel knap de bronzen medaille en waren slecht 3/100 sec. verwijderd van het clubrecord uit 2006.

Op de tweede dag van de Nationale Estafette Kampioenschappen wonnen eerstejaars C junioren Céline van Heerikhuize en Dorine van Leeuwen aangevuld met de D junioren Jisze Diemer en Evelyn Navarro brons op de Zweedse Estafette (400-300-200-100 meter). Met hun tijd van 2:25.15 minuten waren ze vier seconden sneller dan het clubrecord uit 2011. Hun nieuwe clubrecordtijd was zelfs sneller dan het oude clubrecord bij de senioren (van een team uit 2014 met o.a. Olympiërs Eva Hovenkamp en Kimberley Bos), maar daar staken de Climax vrouwen even later een (estafette)stokje voor. In hun race waren zij 0.2 seconden sneller dan hun jeugdige clubgenootjes. Het nieuwe clubrecord bij de vrouwen komt met een tijd van 2:24.95 minuten nu op naam van Christel Heuseveldt, Rozemarijn Snijders, Jasmijn Timmer en Iris Timmer.

Op diezelfde Zweedse Estafette werden de jongens B junioren zevende. Joram van de Bospoort, Arris van Deelen, Max Botschuijver en Damian de Loo liepen een tijd van 2:07.66 minuten, vijf seconden sneller dan het oude clubrecord bij de B junioren.

Gert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden