EJK Meisjes: Brons voor de Oranje waterpolojeugdploeg

Foto: Facebook Polar Bears

De Nederlandse waterpolojeugdploeg heeft beslag gelegd op het Brons. In de troostfinale werden de leeftijdsgenoten van Hongarije met 9-8 verslagen.

Er was wel een allesbeslissende penaltyserie voor nodig. Na de reguliere speeltijd was het 4-4. Keepster Sarah Buis stopte de eerste strafworp. Alle Nederlandse speelster scoorden waardoor de eindstand op 9-8 werd bepaald.

De oranje-equipe van jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans sluit hiermee een drukke zomer af. Half augustus deden de meisjes onder de 18 jaar mee aan het WJK. In Belgrado werd deze leeftijdscategorie vijfde. Na een week rust gingen de meeste meiden door naar het EJK in Funchal, op het Portugese vakantie-eiland Funchal. De onder de 19 groep stoomde door de poulefase en had daar erg weinig tegenstand. In de kwartfinale werd met 10-8 van Rusland verloren, waardoor de finale uitbleef. In de kleine finale was brons het hoogst haalbare.

De finale ging tussen Rusland en Spanje. De Zuid-Europeanen wonnen met 8-12 en gingen er met het Goud vandoor.

Voor het Nederlands team speelde drie dames uit de selectie van Polar Bears mee, Cynthia Mulder, Simone van de Kraats en Nina ten Broek.

Bron: Waterpolo.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden