De Peppel nog duurzamer, veiliger en avontuurlijker

Foto: Strategie Architecten

Het is bijna zover. Op maandag 30 juli sluit Zwembad de Peppel vier weken voor een grote verbouwing. Na maanden voorbereiding zijn de eerste werkzaamheden al begonnen.

Na de verbouwing is het zwembad duurzamer, veiliger en avontuurlijker. Maandag 27 augustus opent het vernieuwde zwembad met een speciale Welkom-terug-actie. De laatste dagen van augustus en de hele maand september is de entree voor recreatief zwemmen slechts € 3,50.

Een opvallende ingreep is de vervanging van de grote glijbaan. De nieuwe glijbaan krijgt allerlei technische snufjes waardoor bijvoorbeeld aantikspelletjes kunnen worden geprogrammeerd. Met geluid, licht en interactiviteit bieden we gasten tijdens het glijden een unieke ervaring. Daarnaast zorgt een innovatieve ‘cone’ voor een speciaal glijeffect.

De installatie van een drenkelingendetectiesysteem draagt bij aan een nog grotere veiligheid voor de bezoeker. Zo’n 75 camera’s signaleren zwemmers die minimaal 10 seconden onder water niet bewegen. Het systeem alarmeert daarop de toezichthouders. De camerabeelden worden via een gesloten systeem gemaakt, worden niet opgeslagen en zijn niet zichtbaar voor derden.

De metamorfose van het zwembad houdt ook een nieuw design in. De receptie en de horeca worden vergroot en net als de rest van het zwembad ingericht met het thema ‘Natuurlijk Veluwe’ waardoor een warmere en aantrekkelijkere verblijfsruimte ontstaat.

Veel werk vindt plaats achter de schermen aan de technische installaties. Hierdoor verbetert onder meer de luchtcirculatie en dus het binnenklimaat. Door de ingrepen is het zwembad weer helemaal up to date.

De zomer is als verbouwperiode gekozen omdat het Bosbad In Lunteren en de Vrije Slag in Bennekom dan een prachtig zwemalternatief vormen.

Fase twee van de verbouwing start na de zomer met de aanleg van een nieuw groot, halfrond en natuurgezuiverd buitenbad. Voor deze ingreep hoeft het zwembad de poorten niet te sluiten.

Frans

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden