Marit van Beijnum in top 10 op WK

Foto: Jelle van Beek

Een WK rijden in eigen land, een droom die afgelopen week werkelijkheid werd voor de Bennekomse Marit van Beijnum. Het WK Inline-skaten vond namelijk plaats in Heerde en Arnhem. De pas 17-jarige juniore reed sterk op haar eerste WK.

Vooraf hoopte ze in de top 15 te rijden. Het werd op bijna alle afstanden de top 10 en zelfs een 5e plaats op de 100 meter. Het WK begon op de 200 meter piste in Heerde. Marit: “De piste vond ik het meest spectaculair. De weg is ook leuk, maar op de piste gebeurt altijd wel iets. Samen optrekken met de Nederlandse ploeg met onder andere de broers Mulder en Schipper was erg gezellig. Je leert elkaar echt kennen en iedereen moedigt elkaar aan.” De Nederlandse junioren dames ploeg werd 7e op het onderdeel relay. Individueel haalde Marit een 10e (1000 meter), een 13e (500 meter) en een 29e plaats (5 km afvalkoers).

Na een dag rust ging het WK op donderdag verder met de wegonderdelen in hartje Arnhem. Een gedeelte van Arnhem was speciaal afgezet voor de inline-skaters uit 52 verschillende landen. Met landen als Colombia, Korea, Spanje en Amerika was het een sterk bezet toernooi.

Marit: “het meest bijzondere moment was de 100 meter op de weg, tussen al die mensen door mogen rijden, 1-tegen-1, dat is echt gaaf!” Ze reed de derde tijd in de series, maar kwam door een ongelukkige loting in de kwartfinale tegen de latere wereldkampioen te rijden. Door het knock-outsysteem betekende dit dat Marit niet kon strijden om de medailles. Op de one lap, een ronde langs de ‘blauwe golven’ in Arnhem werd ze 10e. En nu? “Nu ga ik eerst lekker een weekje nagenieten van het WK en wat rust pakken, daarna weer volle bak trainen richting het EK eind augustus in Oostende.”

Meer weten over het WK en zien het hoe was? Op www.eijv.nl staan meerdere filmpjes van het WK.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden