Missie geslaagd voor Geoffrey van Dipten en Stefan Nieuwland bij NK atletiek

Foto: Lucas van Bochoven / Climax

Climax atleten Geoffrey van Dipten en Stefan Nieuwland kunnen tevreden terugkijken op het NK atletiek in Utrecht. Geoffrey werd vijfde na een prachtige tienkamp met een nieuw clubrecord van 6807 punten. Stefan behaalde zijn doelstelling door in zijn laatste NK een finaleplaats op de 110 meter horden te bereiken en daar zelfs als vijfde de finishen.

Geoffrey van Dipten (26) verbeterde maar liefst vier persoonlijke records en behaalde in totaal 6807 punten op de tienkamp: een nieuw clubrecord! Zijn nieuwe PR’s behaalde hij op de 100m (11.13 seconden), 400m (49.90 seconden), 110m horden (15.26 seconden) en polsstokhoog (4.25 meter). “De eerste dag voelde niet zo goed omdat ik bij verspringen en kogelstoten wat minder gepresteerd had dan de vorige meerkamp. Ook mijn resultaat bij het hoogspringen was mager met 1.90 meter, waar ik een paar weken eerder nog 2.02 meter sprong! Toch heb ik met de 100 meter en de 400 meter sprint veel goed gemaakt en de eerste dag de schade beperkt weten te houden. De tweede dag heb ik ten opzichte van mijn vorige meerkamp veel goed gemaakt op 110 meter horden, polsstokhoogspringen en 1500 meter.” Tijdens de meerkamp had Geoffrey wel veel last van zijn liesblessure die de tweede dag na het hordenlopen kwam opzetten en gedurende de dag alleen maar erger werd. Bij het speerwerpen werd het nog even spannend of hij het allemaal heel kon houden. “Ik besloot om na de eerste geldige poging niet meer te werpen. Ik wilde geen risico lopen dat ik de meerkamp niet meer kon uitlopen, wat me vorig jaar was overkomen.”

Stefan Nieuwland (29) toonde zich ook tevreden met zijn resultaten op de 110 meter horden. “Het was mijn laatste NK, dus ik wilde de finale halen en dat is gelukt. Een vijfde plek is prima, want ik heb me dit jaar onvoldoende kunnen voorbereiden om ├Ęcht hard te lopen. Maar zelfs met een optimale voorbereiding was het podium bereiken heel moeilijk geweest.”

Gert

Fotografie Lucas van Bochoven / Climax

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden