Goede resultaten EIJV in Nijkerk

Foto: Peter Boer

In Nijkerk werd afgelopen zaterdag de vijfde regionale inline-skate competitie gehouden. Aan de start maar liefst 11 wedstrijdrijders van de Edese IJsvereniging.

Bij de pupillen 3 won Twan Leroy brons dankzij een snelle tijd op de tijdrit. Broer Mart werd 4e bij de pupillen 2. Bij de meisjes reed Monique de Groot naar een 10e plaats.

In de middag won Isa Leroy goud bij de pupillen 1. Inge Blaakmeer (15e) en Thea de Groot (17e) reden in dezelfde categorie een stabiele wedstrijd. Bij de jongens pupillen 1 was het een spannende strijd. Niels Teunissen kwam in de A-finale en werd overall 6e. Moses de Jong werd dankzij een goede tijdrit 8e. Bij de dames kadetten was het spannend op de puntenkoers. Halverwege ging Jasmijn Hiddink mee met de koploopster en behaalde zo een tweede plaats door in de laatste ronden punten mee te pakken. In het klassement werd ze 4e.

Bij de heren werd er op de puntenkoers slim gereden door Bauke van Beek en Chaim Boer. Chaim werd eerder nog tweede op de 500 meter, nu ging hij goed mee met Richard Oomen en Rens Palmer en won zo het brons. Bauke van Beek behaalde in een van de eerste ronden punten en kwam zo op de vierde plaats terecht. Dat was ook zijn plek in het dagklassement.

Over twee weken is in Oudewater de laatste competitiewedstrijd voor de zomervakantie.

Edese IJsvereniging

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden