Podiumplaatsen op eerste regiowedstrijd

Foto: Kim Hiddink

Podium voor Isa Leroy (1e), Inge Blaakmeer (13e) en Thea de Groot (16e)

Zaterdag werd in Purmerend de eerste regionale Dave van Dam wedstrijd gereden. Dat leverde 3 medailles op voor de acht rijders van de Edese IJsvereniging: goud, zilver en brons.

De wedstrijd in Purmerend werd gereden op een piste die op het middenterrein van de 400 meter baan ligt. Voor de rijders uit Ede was dat even wennen omdat zij niet op een piste trainen, maar op een vlakke baan. Des te knapper waren de goede prestaties van de jonge EIJV’ers.

Bij de heren rijden Chaim Boer en Bauke van Beek dit seizoen in dezelfde categorie. Dat leverde mooie duels op waarbij Chaim steeds net iets sneller was en daarmee het zilver pakte, voor Bauke die het brons omgehangen kreeg. Bij de dames pupillen 1, reed Isa Leroy onbedreigd naar het goud. In dezelfde categorie kwamen Thea de Groot (16e) en Inge Blaakmeer (13e) aan de start. Voor Inge was het de eerste regiowedstrijd op de skeelers en dat ging haar prima af. Ook Monique de Groot (12e), Jasmijn Hiddink (6e) en Fleur Koopman (9e) deden het goed in Purmerend. Aan het einde van het programma werd een officieuze teamsprint gereden, waarbij het team van de EIJV eerste werd.

In Geisingen (Duitsland) deden Marit van Beijnum en Jelle Stienstra mee aan de EuropaCup. Marit werd overall 14e en Jelle 45e.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden