Edese volleyballer naar United World Games

Facebook
Foto: Ede.nieuws.nl

Van 21 tot 24 juni worden de United World Games gehouden in Oostenrijk. Duizenden jeugdsporters van over de hele wereld strijden vier dagen lang om de titel. De Edese Lester Prins (14), maakt deel uit van de selectie die namens ikvolleybal.nl Nederland gaat vertegenwoordigen bij het volleybaltoernooi.

Voor Lester is de sport is al meer dan acht jaar een grote passie. Als jongetje van 6 startte hij ooit bij de mini’s van de Edese club TweeVV. Sindsdien is hij doorgegroeid naar de hoofdklasse bij de B- jeugd van SSS in Barneveld. Twee jaar geleden heeft een scout hem opgemerkt, waarna hij is opgenomen in de regionale talentgroep van de Nederlands Volleybalbond in Nijmegen.

Momenteel traint hij minimaal acht uur per week, maar vervelen gaat het zeker nog niet. En dat loont: de groep van ikvolleybal.nl eindigde onlangs nog glansrijk als eerste bij het internationale toernooi in Apeldoorn. Nu maakt de groep zich klaar om in Oostenrijk zich te meten met andere internationale topteams. De derde klasser van het gymnasium van CSG Het Streek is dolblij dat school hem een week vrij geeft om deze droom waar te maken.

De laatste hobbel die nog te nemen is, is het zoeken naar sponsoren. Deelname aan de Games kost natuurlijk veel geld. Lester is daarom nu op zoek naar mensen die hem willen steunen. In ruil daarvoor wordt de bedrijfsnaam op de sportkleding, spandoeken en de website van ikvolleybal.nl gezet. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden, kunt u informatie opvragen via ikvolleybal.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden