Fleur Koopman 21e op NK Kortebaan

Foto: Jelle van Beek

Lars van Bemmel reed een clubrecord op de 700 meter

Dit weekend werd op de ijsbaan in Biddinghuizen het NK kortebaan gereden. Fleur Koopman kwam namens de EIJV aan de start en werd op dit unieke evenement 21e. In Dronten reed Inge Blaakmeer een nieuw persoonlijk record op de 300 meter. Lars van Bemmel verbrak een achttien jaar oud clubrecord.

Fleur Koopman reed in een prachtige ambiance op het natuurijs van FlevOnice tweemaal een prima 140 meter. Het kampioenschap bestaat uit verschillende rondes. In de eerste ronde rijden alle deelnemers tweemaal een 140 (dames) of een 160 meter (heren). De zestien snelste rijders gaan door naar de tweede ronde. Daarin rijden de deelnemers tegen elkaar en valt steeds de langzaamste af. Het was ondanks de kou, prachtig weer om te rijden met de zon die aan het einde van de dag langzaam aan de horizon verdween. Fleur reed prima in de buitenlucht. In het sterke deelnemersveld was de 21e plek een uitstekende prestatie voor deze Edese junior.

Nieuw clubrecord

Vorige week reed Lars van Bemmel in Deventer een nieuw clubrecord op de 700 meter bij de heren (58.46). Ondanks de wind op de half overdekte baan De Scheg, kon Lars zijn slagen goed afmaken. Met deze tijd reed hij het achttien jaar oude clubrecord van Peter Stege uit de boeken en haalde ruim 30 seconden van zijn eigen PR af.

Progressieklassement

In Dronten haalde Inge Blaakmeer ruim een seconde van haar beste tijd op de 300 meter af (40.23). Daarmee komt Inge op de eerste plaats van het progressieklassement bij de pupillen. Niels Hiddink is tweede op halve punt achterstand. Het wordt voor de pupillen dus nog een spannend wie het progressieklassement gaat winnen aan het einde van dit seizoen. Lars van Bemmel komt in het progressieklassement bij de junioren met stip op nummer 1 binnen door zijn PR op de 700 meter.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden