Geslaagde Februariloop met recordaantal kinderen

Foto: Stichting CBFB

Op zaterdag 10 februari was de CBFB Februariloop in Bennekom. In het bos bij Boerderij Hoekelum liepen ruim 500 lopers een ronde van 5, 10 of 21,1 km. Daarvoor had een recordaantal van 180 kinderen al de 950 meter Kidsrun of 2 km loop achter de rug. Dat was een hele levendige start van de 44e Februariloop!

Na een swingende warming-up werd de enorme stoet kinderen om 9:45 uur als eerste weggeschoten door de Heidehoogheden en de burgemeester. Met of zonder (groot)ouder renden ze enthousiast een rondje om kasteel Hoekelum. Zij werden allemaal beloond met een mooie medaille. Daarna volgde een kleinere groep kinderen voor de 2 km loop.

De burgemeester was er niet alleen voor het geven van het startschot. Bij de start van de 5 km was hij van de partij als één van de deelnemers. Daarvoor was de halve marathon al gestart en de 10 km volgde nog. Een hele groep lopers rende zo door de mooie bossen en door de goed begaanbare en brede paden konden ze lekker doorlopen. Voor de toeschouwers was het ondertussen goed toeven bij boerderij Hoekelum. Op het plein heerste een gezellige sfeer met het komen en gaan van alle lopers.

Stichting CBFB

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden