Handboogschutter Richard Buitenhuis Wint Rayonkampioenschap

Foto: Patrick Buitenhuis

De Edese handboogschutter Richard Buitenhuis heeft zaterdag 3 februari in Purmerend het Rayonkampioenschap Recurve Cadetten Klasse 2 gewonnen.

Het rayonkampioenschap maakt deel uit van de NHB-competitie en is het vervolg op de regiokampioenschappen. De wedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde van 2 maal 30 pijlen waarbij de beste 16 schutters doorgaan naar de kruisfinales. Met de kwalificatie heeft Richard een score van 480 behaald (248+232). Een score die veel minder is dan normaal, maar alsnog goed voor een eerste plaats en een mooie uitgangspositie voor de finales.

In de kruisfinales schieten de schutters 3 pijlen en worden de geschoten punten bij elkaar opgeteld. De schutter met de meeste punten krijgt 2 setpunten en bij een gelijkspel krijgen beide schutters één setpunt. De wedstrijd is afgelopen wanneer een schutter 6 setpunten weet te behalen. In de achtste finale wist Richard te winnen zonder een setpunt af te staan: 6-0.

De kwartfinale wist Richard te winnen met 2 maal een winst en 2 maal een gelijkspel: 6-2. Zowel in de halve finale als de finale wist Richard weer te winnen zonder een setpunt af te staan: 6-0 en 6-0. Hiermee is de schutter van ACE X-Clusive naast regiokampioen ook rayonkampioen geworden en automatisch geplaatst voor de bondskampioenschappen 10 maart te Ysselsteyn.

Patrick Buitenhuis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden