Onderlinge wedstrijden DOK

Foto: Alex Beukhof
Foto: Ede.nieuws.nl

Het weekeinde van 16-12- 2017 was voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede een echt DOK weekeinde. In sporthal De Peppel werd de jaarlijkse DOK-dag gehouden.

Ruim 300 leden van DOK hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Dat is weer meer dan afgelopen jaar.

Voor alle organisatoren, trainers en vrijwilligers van de Edese club dus een gezellige drukke dag. Het kost veel tijd en energie om zo’n dag in goede banen te leiden maar wanneer je dan kijkt naar die glunderende gezichten dan weet je weer waar je het voor doet. Al vroeg in de morgen waren de turnsters en turners er in De Peppel er helemaal klaar voor. Voor de jongsten de eerste wedstrijd van hun leven, de spanning was dan ook van de gezichtjes af te lezen.

Voor de meer ervaren gymnasten, gewoon een leuke dag. In vele disciplines werd er geturnd: acro- gymnastiek, rhönrad gymnastiek, trampolinespringen en turnen. Vanaf ’s morgens acht tot ’s avonds zes waren er mooie oefeningen te zien. Tijdens de prijsuitreikingen zag je blijde gezichten en soms toch ook teleurgestelde gezichten, voor de allerjongsten was er altijd een medaille ook al was deze dan van chocolade. Ook werden er nog demonstraties gegeven door de springgroep en de rhönrad groep.

Bij DOK mag iedereen op elk niveau meedoen en is iedereen op elk niveau even belangrijk. Dat maakt de club, goed, gezond en gezellig. De organisatoren van de DOK-dag mogen ook terugkijken op een geslaagd evenement.

Tekst:  Astrid Groeneveld

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden