DOK-Ede wint elf bekers op het NK groepsspringen

Foto Jos Mulder
Foto: Ede.nieuws.nl

Op 09 december reisden drie teams van DOK Ede af naar Sittard voor het NK-groepsspringen! De wereld was wit dus werd het een lange tocht. christelijke gymnastiekvereniging DOK is op het onderdeel springen echt een uitblinker. DOK was dan ook veruit met de meeste deelnemers aanwezig op dit NK, Ede mag hier trots op zijn.

In de middag was het juniorenteam als eerste aan de beurt op het onderdeel minitramp pegasus. Het juniorenteam bestaat uit Eva van Wijngaarden, Naomi, Kats, Fleur Mulder, Shanti Bijzet, Tessa van Loenen, Manuela Speijers, Robbin Kruizinga en Lodewijk Waanders.  De sprongen verliepen goed, er werd netjes gesprongen. Op dit onderdeel werd dit team tweede. Later wisten de junioren het onderdeel airtrack en het onderdeel tafel te winnen. Vooral het nette springen en het goed landen werkte in hun voordeel. Twee keer Nederlands Kampioen en een keer tweede, een knappe prestatie. Alleen op het onderdeel minitrampoline werd de groep net vierde.

Bij de senioren waren er twee teams die zich op alle onderdelen hadden weten te plaatsten voor het NK. Wat een luxe!

Team 1 was dit seizoen Alyssa Kramer, Lisa Stoter, Daphne v.d Brink, Jannette Terpstra, Esmee van Gemert, Myron Jobse, Sven van Bruxvoort en Wilbert Groeneveld. Dit team startte op het onderdeel tafel. Ze lieten gelijk zien dat ze op dit NK niet te overtreffen zouden zijn. Prachtige en moeilijke sprongen vlogen om de oren en er werd ook nog goed geland. Bij de prijsuitreiking, bleek dit ook. Op alle onderdelen werd dit team eerste en zijn ze dus vier keer Nederlands Kampioen. Nederlands kampioen op airtrack, minitramp pegasus, tafel en op minitrampoline. Geweldig.

Ook Team 2, bestaande uit Daphne Waanders, Lilian Ploeger, Demi van Herwaarden, Linda Budding, Anne Woudenberg, Thom Nannings, Edward Smits en Finn Kramer gaven hun visitekaartje af. Ook dit team won op alle onderdelen een beker. Twee keer wonnen ze de zilveren beker en twee keer de bronzen beker. Wat een fantastisch resultaat. Het team werd derde op minitrampoline pegasus en op minitrampoline. Ze werden tweede op airtrack en tafel

Op negen december gingen drie teams van DOK naar Sittard. Natuurlijk hoopten de springers dat ze een paar bekers zouden winnen. Maar dat álle drie teams bekers zouden winnen, dat hadden ze niet verwacht. Twaalf keer deed DOK mee en 11 keer resulteerde dat in een beker. Wat een TOP-prestatie is er geleverd! Niet alleen dankzij de springers, maar ook dankzij de trainers, Arne Hennink en Nicole Oudsen. Op naar volgend jaar!

Anja van Gemert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden