Marit van Beijnum geplaatst voor NK junioren

Foto: Ede.nieuws.nl

Dit weekend stond helemaal in het teken van het winterse weer. De meeste schaatsers van de Edese IJsvereniging namen een weekend rust na alle wedstrijden van de afgelopen periode. Een enkeling reed wel, en hoe!

NK Sprint voor junioren

Marit van Beijnum heeft zich, met haar goede tijden eerder dit seizoen, rechtstreeks geplaatst voor het NK Sprint in december. Ook oud-EIJV-er Jan Hein Verhoeff, tegenwoordig uitkomend voor Skeuvel omdat hij studeert in Enschede, heeft zich bij selectiewedstrijden geplaatst voor dit NK. Het NK vindt plaats van 15 tot en met 17 december in Thialf Heerenveen.

Dronten

Zaterdagavond stonden in Dronten Anna, Corné en Chaim aan de start en dat leverde mooie tijden op. Anna Jochemsen reed zelfs tweemaal een PR op de 100 (13.01) en de 700 meter (1.12.80). Corné van Dooren reed later op de avond een 500 (50.14) en een 700 meter (1.11.99), een fractie boven zijn persoonlijke records. Chaim Boer won de 500 meter (40.70) met een geweldig laatste ronde van 29.7. Op de 1000 meter was hij een klasse apart met een tijd van 1.22.24. Daarmee was hij bijna 10 seconden sneller dan de nummer 2.

Marathon in Deventer

Jelle Stienstra reed in Deventer zijn eerste marathon over 12 rondes. Voor Jelle is de marathon op de skeelers een bekend onderdeel, maar op schaatsen reed hij deze discipline nog niet eerder. In een deelnemersveld van 12 snelle C-junioren reed Jelle naar een keurige 7e plek.

Komend weekend komen er vier EIJV-rijders in actie tijdens de Kardingebokaal in Groningen. Stijn Verhoeff, Chaim Boer en Jelle Stienstra komen uit voor het gewest Gelderland en Jasmijn Hiddink voor gewest Overijssel. Op zondagavond staat er een sprinttoernooi op het programma in Nijmegen voor de junioren.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden