Succes op de Gelderse Kampioenschappen voor zwemvereniging De Vrije Slag

Foto: Ede.nieuws.nl

Tijdens de Gelderse kampioenschappen korte baan in Nijmegen hebben de zwemmers van zwemvereniging De Vrije Slag een prima resultaat behaald. De wedstrijd was verdeeld over vier dagen in twee weekeinden.

De kleine selectie van De Vrije Slag bestond uit Iris Onnink, Coco Schut, Ilse Kooij, Rik Schipper, Dries Mostert, Myrthe de Knijff en Ronis van Everdingen. In totaal stonden de Edese zwemmers 17 keer aan de start. Iris Onnink wist het meeste eremetaal mee naar huis te nemen. Met twee keer zilver deed ze het uitstekend bij de paralympische zwemmers. Dries Mostert was de andere winnaar. Hij behaalde brons op de 400 meter vrije slag.

Ook de andere zwemmers van De Vrije Slag konden persoonlijke top prestaties laten optekenen. Dit levert een goede basis voor de rest van het seizoen. Iris Onnink heeft haar aandacht al weer gericht op het volgende evenement. In December zal zij starten op de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

Als sluitstuk van het jaar zal een groot deel van de selectie voor vier dagen afreizen naar Maastricht om aldaar mee te zwemmen in de International Friendship Swimmeet. Hiermee is de tijd tussen Kerstmis en Oud en Nieuw opgevuld met leuke activiteiten en heel veel zwemmen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden