Rick den Hartog ziet droom werkelijkheid worden

Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese karter Rick den Hartog ziet een droom werkelijkheid worden. Hij mag in 2018 deelnemen Nederlands Kampioenschap Chrono 2-takt karting in de Rotax Max Senior klasse.

,,De bekendmaking, eindelijk na een lange periode van afwachten mag uit. Na een jaar lang keihard gewerkt te hebben om het budget rond te krijgen en alle voorbereidingen te doen, kan ik trots vertellen dat ik deel ga uitmaken van Goedsign Racing team”.

Goedsign racing is een klein team, waarin sportiviteit, gezelligheid en ambitie een mooie combinatie vormen. De jeugd moet buiten hun prestaties op de baan ook zorgen voor goede cijfers op school, dat is een voorwaarde om te mogen rijden en is in goed overleg met de ouders ook afgesproken. We zijn een klein team en houden van fair play, je helpt elkaar, met elkaar en zo genieten we met zijn allen van de mooie kartsport.

NIEUW TEAM

Ik ga komend seizoen (2018) deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Chrono 2-takt karting in de Rotax Max Senior klasse. Ik verheug me echt op de samenwerking met Goedsign Racing, waarvoor ik uit zal komen”, gaat de Edenaar verder.

Het kampioenschap wordt verreden met privé karts, wat voor de jeugdige karter een totaal andere wereld is ten opzichte van de huurkarts.

,,Ik heb dan ook sinds kort mijn eigen kart, in de kleuren van het team en met mijn eigen sponsoren erop. Afgelopen zondag (12 november) hebben we de eerste test gehad op Circuit Park Berghem en meteen met fikse regenbuien. De snelheid zat er vrij vlot in en deze test geeft goede verwachtingen voor aankomend seizoen.”

De wedstrijden starten in maart met een Wintercup, waarna het echte seizoen start.

,,Ik zal zeker acht raceweekenden in Nederland, België en Duitsland te vinden zal zijn. Voor nu is het tijd om veel te gaan trainen op verschillende banen om zo beter kennis te maken met de kart en de snelheden, die overigens vele malen hoger liggen dan met de huurkarts”, kijkt Den Hartog hoopvol vooruit.

Hij komt komende zondag (19 november) in zijn laatste wedstrijd met de huurkarts in het Belgische Genk uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden