DOK-Ede weet zich met drie teams 12 keer te plaatsen voor het NK!

DOK Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Op 11 november reisden drie teams van DOK Ede af naar Nunspeet voor de kwalificatie voor het NK! De christelijke gymnastiekvereniging DOK is op het onderdeel springen echt een uitblinker.

DOK was dan ook veruit met de meeste deelnemers aanwezig op deze kwalificatiewedstrijd, Ede mag hier trots op zijn. Al vroeg in de ochtend was het juniorenteam aan de beurt, bestaande uit Eva van Wijngaarden, Naomi, Kats, Fleur Mulder, Shanti Bijzet, Tessa van Loenen, Manuela Speijers, Robbin Kruizinga en Lodewijk Waanders. Er waren drie tegenstanders en het DOK-team was daarvan als eerste aan de beurt. Het juniorenteam plaatste zich als eerste voor de Nederlands kampioenschappen op het onderdeel pegasus!

In de middag ging het wedstrijdschema verder voor DOK. De junioren begonnen weer, dit keer op tafel. Hier hebben ze wederom netjes gesprongen en eindigde ze ook op dit toestel op de 1e plaats. Dus ook nu weer een NK-ticket.

Het aantal leden van DOK was te groot voor één seniorenteam. Wat een luxe! De groep moest in twee teams verdeeld worden. Team 1 bestond uit Alyssa Kramer, Lisa Stoter, Daphne v.d Brink, Jannette Terpstra, Esmee van Gemert, Myron Jobse, Sven van Bruxvoort en Wilbert Groeneveld. Zij begonnen op pegasus. Door alle eisen, alle originaliteitspunten te pakken én netjes te springen werden zij 1e van de zeven deelnemende groepen. Team 2, bestaande uit Daphne Waanders, Lilian

Ploeger, Demi van Herwaarden, Linda Budding, Anne Woudenberg, Thom Nannings, Rik van Geffen en Finn Kramer, werden 2e op dit toestel. Ook zij gaan op dit onderdeel door naar het N.K.

Toen deze twee rondes waren geweest, waren de junioren weer aan de beurt. Ze begonnen op airtrack. Ze werden 1e van de vier deelnemende teams op dit toestel. Nóg een N.K.-ticket in de pocket! Daarna mochten de junioren meteen verder op minitrampoline, voor dit toestel waren er een paar ontzettend zenuwachtig want een aantal DOKKERS deden voor het eerst dubbele salto’s en tsukahara’s op wedstrijden. Bij dit onderdeel werden ze 3e en lieten ze nog zes teams achter zich. Ook op het onderdeel minitramp mogen ze tijdens het Nederlands Kampioenschap aantreden.

Team 1 en 2 van de senioren mochten weer aantreden. Deze ronde op airtrack. Op dit toestel deden de senioren voor het eerst mee. Team 1 had een paar schoonheidsfoutjes, maar de sprongen die gedaan moesten worden, werden uitgevoerd zoals de planning was. Ze werden 1e van de vier deelnemende groepen. Daarna was team 2 aan de beurt, zij werden 3e op dit onderdeel. Zowel team 1 als team 2 heeft op airtrack een plaats op het Nederlands kampioenschap weten te bemachtigen.

Team 1 ging verder op tafel. Zij pakten veel originaliteitspunten en wisten opnieuw de 1e plek te veroveren. Team 2 vocht zich ook goed door dit toestel heen en werd 3e . Ook hier zijn beide teams geplaatst voor het N.K. Het laatste toestel was minitrampoline. Team 1 plaatste zich als 2e en team 2 besloot de dag met een

knaller af te sluiten en sprongen de sterren van de hemel. Landingen en sprongen zagen er geweldig uit! Hierdoor werden ze 1e . Ook zij mogen met minitrampoline aantreden op het Nederlands kampioenschap.

11 november gingen drie teams van DOK naar Nunspeet. Natuurlijk hoopten ze dat ze zich op enkele toestellen konden plaatsen voor het N.K. Maar dat álle drie de teams zich op álle vier de toestellen geplaatst hebben voor het NK in Sittard op 9 december….dat had niemand durven dromen! Dat betekend dat DOK die dag twaalf keer te zien is! Wat een TOP-prestatie is er geleverd! Niet alleen dankzij de springers, maar ook dankzij de trainers, Arne Hennink en Nicole Oudsen. Zij hebben wekenlang zitten ploeteren op de sprongseries zodat bij elk toestel en elk team het beste eruit gehaald kon worden van wat erin zat! En dat heeft dus een fantastisch resultaat opgeleverd!

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden