Zaterdag 25 november: 50e editie Horaloop

Foto: Facebook Climax Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 25 november vormen de heuvels van het Hoekelumse Bos en het glooiende landschap van het beekdal van de Renkumse beek weer de schitterende entourage van de 50e Horaloop.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één van de jeugdlopen of een loop over 5 en10 kilometer en de 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer). Voor iedere 50e inschrijver is de deelname aan deze jubileum editie gratis (uitgezonderd koop van een groene chip).

Inschrijven

Inschrijven (uitsluitend online) sluit op 24 november om 20.00 uur. Op de wedstrijddag is inschrijven niet mogelijk. Bij inschrijving t/m 16 november worden startnummer en evt. chip opgestuurd. Bij inschrijving na deze datum is het inschrijfgeld hoger en worden startnummer en evt. chip niet meer opgestuurd. Voor iedere 50e inschrijver is deelname gratis. Uitgezonderd koop van een groene chip.

Gratis trainen voor dit prachtige evenement!

Vanaf 8 november kun je bij atletiekvereniging Climax 3 weken achtereen gratis meetrainen om je goed voor te bereiden op de Horaloop. De trainingen, voor alle leeftijden en alle niveaus, zijn op de woensdagen 8, 15 en 22 november om 19.30 uur op de accommodatie van Climax. Vooraf opgeven is niet nodig. Meld je voor aanvang van de training bij Evert Schipper.

Het begon allemaal 50 jaar geleden

Rond 1965 werd door Climax de eerste Horaloop georganiseerd. In de beginjaren met enkel een loop over 10km. Later werd het programma uitgebreid met de wedstrijd over 5km en 10 Engelse mijlen (16,1km). In 2000 stond er ook een loop over 2,9km op het programma en vanaf 2001 werd het aanbod uitgebreid met de jeugdlopen. Ook het aantal deelnemers nam in de loop der jaren flink toe. Bij de eerste editie stonden er slechts enkele tientallen aan de start. Maar veel hardlopers hebben sindsdien dit gezellige evenement en het parcours door het schitterende landschap in hun hart gesloten, hetgeen resulteerde in een startveld van ruim 1.000 lopers in topjaar 2013.

Bij een jubileum editie hoort een record deelname en de organisatie hoopt daarom dit jaar dat het aantal deelnemers in 2013 wordt overtroffen!

Voor meer informatie zie www.horaloop.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden