AH-sportactie: OnderWaterHockey clinic bij De Heiduikers

Foto Roel Roeten
Foto: Ede.nieuws.nl

Een onbekende sport, een korte uitleg: we kunnen ons voorstellen dat het allemaal nog een beetje vaag blijft. Dat is juist de reden om je aan te melden voor de clinic. Er zitten na de clinic geen verplichtingen aan en het spel is verschrikkelijk leuk!

Onderwaterhockey is een sport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. De spelers zijn uitgerust met vinnen, een masker, snorkel, handschoen en natuurlijk een onderwaterhockeystick. Er wordt gespeeld met een puck en deze is ongeveer 1,3 kilo en ligt op de bodem.

De bedoeling van het spel is om door middel van teamwork de puck bij de tegenstander in het doel te krijgen. Deze doelen heten ook wel ‘bakken’ en liggen op de bodem en zijn drie meter lang. Een doelgebied van drie meter dus!

Zes spelers per team proberen de puck in de doelbak van de tegenstander te krijgen, terwijl ze plat over de bodem van het zwembad zwemmen en de puck vooruit duwen of schieten. Tijdens het spel houdt je je adem in en de tegenstander kan niet alleen van voor of van opzij komen, maar ook van boven!

Er wordt tijdens een officiële wedstrijd met maximaal 10 spelers per team, 6 tegen 6 gespeeld. In trainingswedstrijdjes kan dit natuurlijk variëren.

Voorwaarden om mee te kunnen doen aan de cursus of een proefles:

Je bent gezond en 18 jaar of ouder. Een goede conditie is een pré maar niet vereist. Je moet wel kunnen zwemmen en een beetje snorkelen.

Wat doen we deze avonden?

Tijdens de cursus zijn er voldoende materialen aanwezig om iedereen te voorzien. Echter, het is handig om (mocht je deze in je bezit hebben of kunnen lenen) eigen masker, snorkel en vinnen mee te nemen.

Altijd prettig om eigen materiaal te hebben, mocht je dit niet hebben of kunnen regelen, geef dit dan duidelijk aan bij de inschrijving.

Vanaf 20h00 beginnen we met een korte theorie over de sport en aansluitend wordt er geoefend in het zwembad.

Wanneer zijn deze avonden?

Op woensdagavond 25 oktober en 22 november van 20h00-23h00 zijn de clinics.

Heb je interesse? Geef jezelf dan op via https://ahsportactie.nl/zoek-sportactiviteiten?plaats=Ede&search=true

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Hoeboer – van Roekel.

Secretariaat Heiduikers.

06-20994599

www.heiduikers.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden