Rick Den Hartog outdoor sprint cup kampioen

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zondag 15 oktober was de zon al vroeg te zien en het beloofde een mooie dag te worden. De finale van de Outdoor Sprint Cup stond op de planning en Rick Den Hartog was kampioenschapsfavoriet.

Aangezien de baan vroeg in de morgen nog voor de helft in de schaduw lag en het zeer vochtig buiten was, was het glijden geblazen tijdens de training. Aparte omstandigheden, waarbij Rick niet voor de snelste rondetijd ging, maar voor het testen van de grenzen. Dit leidde ertoe dat hij een paar keer van de baan ging, maar voelde zich wel goed voorbereid op de races.

Tijdens race 1 mocht hij als tweede starten en was de baan al een stuk droger. hij had een goede start, maar moest de eerste rondes tegen de achterkant van de helm van Michel Zantvoort kijken. Een paar rondes later kon hij hem passeren en de eerste race redelijk makkelijk op zijn naam schrijven.

Tijdens race 2 moest Rick als 13e starten. Ook deze race ging goed, maar wel iets minder. Hij kon een aantal rijders passeren, met Matthijs Hofman in de achtervolging. Aangezien hij de concurrent was voor het kampioenschap besloot hij verdedigend te gaan rijden, terwijl Rick op een vijfde plaats lag.

Tijdens de laatste ronde kon Rick drie rijders inhalen en op een indrukwekkende tweede plaats finishen na als dertiende te zijn gestart.

Hiermee was het kampioenschap binnen, maar uiteraard wilde hij ook de laatste race winnen. Rick moest hierin als vijfde starten en had het tijdens de eerste rondes vrij lastig om voorbij de rijders voor hem te komen. Langzaamaan lukte dit, waarna hij ook race 3 won. Hiermee werd Rick Den Hartog gemakkelijk dag winnaar, wat leidde tot 21 punten voorsprong in het kampioenschap.

Dat betekent; Outdoor Sprint Cup kampioen 2017 voor het tweede jaar op een rij!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden