Korfballers Reehorst ’45 laten punten liggen in Kesteren

Op zaterdag 14 oktober nam Reehorst ’45 het in de voorlopig laatste veldwedstrijd op tegen het – zeker niet te onderschatten – Kesteren. In de beginfase van de wedstrijd ging het spel gelijk op.

Onder andere door een gescoorde vrije bal van Nicole de Lugt en een strafworp van Michel Verstegen kwam de stand op 2-2. De scheidsrechter kende diverse vrije ballen toe, maar beide ploegen verzilverden deze niet. Nadat Kesteren de 4-2 had gemaakt, scoorde Sonja van Blijderveen een mooi afstandsschot achter de korf en het werd 4-3. Ook Martijn Werkman wist de korf te vinden en bracht de stand op 5-4.

Na een gescoorde strafworp van Kesteren (6-4) scoorde Michel Verstegen van afstand de 6-5 en met een doorloopbal de 6-6. In de tweede fase van de eerste helft nam Kesteren de regie over. Reehorst ’45 wist niet te scoren en speelde onrustig. Kesteren liep uit tot 11-6. Met een afstandsschot achter de korf zette Ilse Snitselaar de 11-7 op het scorebord. Vervolgens scoorde Kesteren weer door en maakte er 13-7 van. In de 28e minuut besloot coach Jan-Willem van Ede Aron Vermeulen te wisselen voor Gerjan van den Hoorn. Kort daarna was het Nicole de Lugt die een stip verzilverde (13-8), maar met een afstandsschot zette Kesteren de ruststand op 14-8. Jan-Willem van Ede heeft zijn team het advies gegeven om te zorgen voor rust in het spel.

Helaas begon de tweede helft voor Reehorst ’45 niet best. Met twee door Reehorst ’45 gemiste vrije ballen en een afstandsschot tegen kwam de stand op 15-8. Maar daarna gooide Reehorst ’45 het roer om. Met een mooie bal van achter de korf scoorde Lotte Allaart de 15-9, Martijn Werkman maakte de 15-10, Nicole de Lugt legde een strafworp keurig in (15-11) en met een afstandsschot zette Michel Verstegen de teller op 15-12. Tussendoor wist Kesteren ook nog een keer te scoren, maar daarna ging Reehorst ’45 rustig verder met de inhaalrace.

Nicole de Lugt scoorde van afstand de 16-13, Gerjan van den Hoorn de 16-14 en door een gescoorde strafworp van Michel Verstegen sloot Reehorst ’45 weer aan (16-15). Vanaf dat moment verloor Reehorst ’45 de regie. Kesteren liep uit tot 18-15, waarna Ilse Snitselaar nog de 18-16 maakte. Maar Kesteren rook de overwinning. Met vijf doelpunten op rij zette Kesteren 23-16 op het scorebord. Michel Verstegen kon daar nog 23-17 van maken, maar meer zat er deze week niet in.

Scores: Michel Verstegen (6), Nicole de Lugt (4), Ilse Snitselaar (2), Martijn Werkman (2), Sonja van Blijderveen, Gerjan van den Hoorn en Lotte Allaart (1).