Regenkunsten op kartbaan door Rick Den Hartog in Oldenzaal tijdens KBO Cup 7

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 7 oktober was het tijd voor een KBO Cupwedstrijd voor Rick Den Hartog uit Ede. Dat is altijd spannend, maar de regen maakte het nog riskant ook.

Tijdens de eerste kwalificatie merkte Rick dat hij ontzettend veel onderstuur had, waardoor hij de bochten bijna niet door kwam. Tijdens het rijden verplaatste hij zijn stoel naar voren, zodat hij meer druk kreeg op de voorwielen. Dit werkte, maar 3 snelle rondjes werden afgekapt door andere rijders die spinden en waarvoor hij moest uitwijken. Rick voelde dat hij de snelheid had en terwijl hij zijn laatste ronde in ging om een ultiem rondje te rijden, kwam er een rijder voor hem die net was gespind en vlak voor hem weer begon te rijden. Die last werd alleen maar erger toen diezelfde rijder halverwege de ronde nogmaals spinde en Rick hem niet meer kon ontwijken.

Op de laatste ronde moest Rick als 9e de race beginnen. Hij kon langzaam oprukken naar een 5e plaats, waarna hij te overmoedig raakte. In de regen is het lastig inhalen, maar omdat Rick het al een paar keer was gelukt, werd hij te gretig. Hierdoor mislukte een inhaalactie, waardoor Rick spinde en op een 10e plek terecht kwam.

Dit was dus een 6e plaats in de Pro klasse voor Rick Den Hartog. Hij had wel de op een na snelste rondetijd gereden, dus de snelheid zat goed. Race 2 ging beter en kwam Rick tot veel meer snelheid en eindigde op plaats 1. Rick won de race en wist toch nog een podium veilig te stellen, een 3e plaats overall. Niels Mutser werd dag winnaar, waarmee hij niet meer in te halen is in het kampioenschap. De finale in november gaat voor Rick Den Hartog dus om de tweede plaats in het kampioenschap, felicitaties aan Niels en aan Rick!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden