Céline van Heerikhuize pakt zilver op NK

Celine van Heerikhuize (links) wint zilver op 1000m.
Foto: Jan van Heerikhuize

De afgelopen twee weekenden stonden de Nationale C- en D-spelen, de officieuze NK’s van de junioren C D, op het atletiekprogramma. Climax-atlete Céline van Heerikhuize pakte op overtuigende wijze het zilver op de 1000 meter.

Haar snelle tijd van 3:01.62 minuten betekent een nieuw clubrecord en mooie klassering: 16e in de Nederlandse ranglijst aller tijden. Andere finaleplaatsen waren er voor Evelyn Navarro, Dorine van Leeuwen en Joram van de Bospoort.

Op zondag 3 september kwamen de D-junioren in actie in het Olympisch Stadion. Céline van Heerikhuize trad aan als een van de topfavorieten op de 1000 meter. Na 700 meter tekende zich een duidelijke kopgroep van drie atletes af, waarna het tempo verder opgevoerd werd. De Climax-atlete kon als anige aanklampen bij het supertalent Tess van Randtwijk uit Apeldoorn. Het tweetal sloeg een gat van 25 meter met de achtervolgers. In het laatste rechte stuk voor de finish bleek weer eens dat Tess over een vrijwel onverslaanbare eindsprint beschikt. Ze had uiteindelijk 2,5 seconden voorsprong op Céline. De 3:01.62 minuten van Céline is niet alleen een Climax clubrecord voor de D-, C- en B-junioren, maar ook snel genoeg om als 16e de ranglijst aller tijden binnen te dringen.

Maar er gebeurde meer in Amsterdam. Dorine van Leeuwen evenaarde met een hoogte van 1.50 meter haar eigen clubrecord en viel daarmee net buiten de medailles met een vierde plaats. Evelyn Navarro liep voor het eerst de 150 meter sprint. Haar tijd van 21.60 seconden in de series komt in de boeken als nieuw clubrecord. In de finale eindigde ze als vijfde.

In het weekend van 26-27 augustus vonden de Nationale C-spelen al plaats, ook in Amsterdam. Vier Climax junioren namen deel, waarbij het meest verwacht werd van Joram van de Bospoort. Het hoogspringen verliep echter niet naar verwachting. Joram bleef met een hoogte van 1.71 meter ver verwijderd van zijn PR en eindigde als vijfde. Ook bij de 300 meter sprint werd Joram vijfde.

Schrijf je mee? Atletiekvereniging Climax, Gert Beuving

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden