Korfballers Reehorst ’45 verspelen eerste competitiepunten bij Arena

Het korfbalseizoen is begonnen en het eerste team van Reehorst ’45 is door coach Jan Willem van Ede op scherp gezet. Het team bestaat uit de volgende basisspelers: Nicole de Lugt, Lotte Allaart, Sonja van Blijderveen, Ilse Snitselaar, Thomas den Ouden, Michel Verstegen, Sander van Capellen, Aron Vermeulen en Martijn Werkman.

Op zaterdag 2 september werd de eerste wedstrijd gespeeld bij Arena in Rhenen.

Na enkele minuten in de eerste helft bracht Arena de stand op 1-0. Reehorst ’45 deed het aanvallend goed, maar ondanks veel kansen, waaronder een prachtige diepe pass op Sander van Capellen en een vrije bal, werd er niet gescoord. Door een afstandschot kwam Arena op 2-0. Vervolgens scoorde Thomas den Ouden een mooi balletje op aangeef van Ilse Snitselaar (2-1), maar daarna scoorde Arena de 3-1 (vrije bal). Gelukkig bleef Reehorst ’45 meescoren en kwam de stand op 3-2 door Michel Verstegen (strafworp). Het lukte Reehorst ’45 niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken, doordat kansen gemist werden. Arena kreeg minder kansen dan Reehorst ’45, maar de afwerking was beter. Het lukte Ilse Snitselaar om de stand op 6-5 te brengen, maar door twee strafworpen tegen Reehorst ’45 kwam Arena op 8-5.

Na de rust leek Reehorst ’45 zich te herpakken. Binnen enkele minuten scoorde Sander van Capellen de 8-6 en Ilse Snitselaar de 8-7. Inmiddels had Sonja van Blijderveen plaats gemaakt voor Jorieneke van Klaveren, die al snel een afstandschot scoorde (8-8). Halverwege de tweede helft maakte Lotte Allaart plaats voor Sonja van Blijderveen, die nu dus in het andere vak moest opereren. In de minuten daarna kregen Arena en Reehorst ’45 beiden een strafworp mee (9-9). Nadat Ardin Ros erin was gekomen voor Aron Vermeulen, scoorde Arena de 10-9. De vrije bal die Reehorst ’45 daarna op een belangrijk moment in de wedstrijd kreeg, werd helaas gemist. Arena greep direct de kans om in deze slotfase verder uit te lopen (11-9). Na een gemiste vrije bal, lukte het Michel Verstegen de stand met een strafworp op 11-10 te brengen, maar de strafworp daarna werd gemist. Arena hield de geringe voorsprong vast tot het eindsignaal en Reehorst ’45 liet de eerste twee punten achter in Rhenen. Vandaag was het echt de afronding die Reehorst ’45 genekt heeft.

De volgende wedstrijd wordt door Reehorst ’45 gespeeld tegen Animo op zaterdag 9 september 2017 om 15.30 uur op ’t Schuttersveld in Ede.

Scores: Michel (4), Thomas (2), Ilse (2), Jorieneke (1)