EIJV wedstrijdploeg start goed na zomerstop

Jelle van Beek
Foto: Ede.nieuws.nl

De wedstrijdploeg van de Edese IJsvereniging reed afgelopen zaterdag uitstekend op de een na laatste wedstrijd in de Dave van Dam competitie. Op de prachtige combibaan in Amersfoort kwamen ’s ochtends de jongste pupillen als eerste aan de start voor hun tijdrit.

Twan Leroy eindigde na 3 afstanden op de hoogste trede van het podium. Voor Niels Hiddink was er een bronzen medaille. Beide rijders staan hoog in het klassement van de gehele competitie.

In de middag kwam de jeugd van 11 jaar en ouder op de inmiddels aardig opgewarmde baan. Isa Leroy, Anna van Meijeren en Jasmijn Hiddink komen dit jaar uit bij de oudste dames pupillen. Isa reed hard op de 400 meter tijdrit (38.473). Bij het onderdeel 1000 meter inline mochten Isa en Jasmijn deelnemen aan de A-finale door een snelle serie te rijden. Over drie afstanden werd Isa 2e, Jasmijn 7e en Anna 8e.

Bij de heren kadetten stonden Bauke van Beek en Jelle Stienstra aan de start. Beide rijders waren wederom aan elkaar gewaagd: Bauke won de tijdrit en Jelle de 1000 meter inline en de puntenkoers. Daarmee kreeg Jelle aan het einde van de middag een gouden medaille en Bauke een zilveren medaille. Chaim Boer was bij de junioren goed op dreef op de tijdrit (33.708), maar moest helaas een gaatje laten in de onderdelen die daarop volgden. Daarmee viel hij net buiten de podiumprijzen.

Marathon

Als toetje van de dag werd er ook nog een marathon over 40 en 60 ronden gereden. Jelle Stienstra won bij de kadetten en mocht zijn tweede gouden medaille van de dag mee naar huis nemen. René de Vries reed voor de eerste keer mee en deed dit uitstekend met een 7e plaats bij de masters.

Het skeelerseizoen duurt nog een maandje en dan stappen we alweer over op het ijs. Hoewel de wedstrijdploeg dit jaar niet heel groot is, zijn de stappen die gezet worden door deze jonge rijders opvallend. De tijden worden sneller, maar ook wordt er tactischer gereden tijdens onderdelen als inline en puntenkoers.

Schrijf je mee? Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden