112

Van woninginbraak naar wapenvondst

Foto: Politie Ede

Laatst kregen wij te horen dat er een verdachte buiten heterdaad was aangehouden voor een woninginbraak. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws! Maar dat was niet alles…

Het Woninginbrakenteam heeft de verdachte over deze woninginbraak gehoord. Na het verhoor van de verdachte bleek dat hij deze woning bewust had uitgekozen omdat hij had gehoord dat er in de woning wapens lagen. Een flinke buit lag dus op deze verdachte te wachten, echter wist hij de wapens niet te vinden.

Wapens in een woning, dat moeten we natuurlijk niet willen!

Hierop zijn wij met een aantal collega’s naar de woning gegaan. De bewoner schrok van onze komst maar begreep het uiteindelijk. Het bleek te gaan om meerdere wapens waaronder drie vlindermessen, twee boksbeugels, een ploertendoder, drie imitatie vuurwapens en één gasalarmpistool. Juist die laatste bleek het gevaarlijkste te zijn! Met een kleine aanpassing is het gasalarmpistool te gebruiken als echt vuurwapen!!

De wapens zijn inbeslaggenomen, tegen de eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt en Ede is weer een stukje veiliger geworden.

#PolitieEde #Vuurwapen #Gevaarlijk #Verzameling

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden