Rijkswaterstaat: Komend weekend wegafsluitingen en omleidingen

20 sep , 9:33 Nieuws
rijkswaterstaat
Groot onderhoud op de A1 tussen Barneveld en Stroe
Van vrijdag 20 september 22.00 uur tot maandag 23 september 06.00 uur en van vrijdag 25 oktober 22.00 uur tot maandag 28 oktober 06.00 uur vindt er groot onderhoud plaats op de A1 tussen Barneveld en Stroe in de richting van Apeldoorn.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tot meer dan 60 minuten.
Gaat u dit weekend op weg? Plan uw heen- en terugreis dan goed. Check vooraf uw routeplanner voor de snelste of beste route.
Wat gaat er gebeuren?
Het onderhoud op de A1 bestaat uit het vervangen van asfaltverhardingen en voegovergangen, het aanbrengen van nieuwe markeringen en detectielussen en het herstellen van betonschades aan viaducten.
Verkeersmaatregelen
Afsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is de A1 in de richting van Apeldoorn afgesloten tussen aansluiting Barneveld (de A1-A30) en aansluiting Stroe. Verkeer richting Apeldoorn kan dus niet de A1 op bij de aansluiting Barneveld (A1-A30) en bij de aansluiting Voorthuizen. Ook wordt bij de afrit A1- A30 de linksaf strook richting de N301 afgesloten.
Grootschalige omleidingsroutes
Verkeer van Amersfoort naar Hengelo wordt door middel van borden langs en boven de weg omgeleid via Zwolle (A28 en N35). Dit levert een extra reistijd op van minimaal 30 minuten.
Verkeer van Amersfoort naar Apeldoorn wordt middels borden langs en boven de weg omgeleid via Arnhem (A30, A12 en A50). Dit levert een extra reistijd op van minimaal 15 minuten.
Op drukke tijdstippen zal de reistijd verder toenemen.
Lokaalverkeer
Verkeer vanuit Amersfoort richting bijvoorbeeld Voorhuizen en Garderen kan een route volgen via de A30 aansluiting 5 Barneveld-Noord en vervolgens via de rotonde bij de Midden Nederland Hallen, Nijkerkerweg en de rondweg
Voorthuizen. Dit wordt niet apart met borden aangegeven.
Verkeer naar en vanaf de musical 40-45
Zaterdag 21 september is de première van de musical 40-45 in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.
Vanuit de richtingen Amersfoort en Apeldoorn kunnen bezoekers via de A1 en de A30 naar de Midden Nederland Hallen rijden. Het kan dan zijn dat er bij de aansluiting 5 Barneveld-Noord meer oponthoud is dan normaal op zaterdag. Na de musical kunnen bezoekers richting
Amersfoort gewoon via de A30 en de A1 rijden. Bezoekers die richting Apeldoorn moeten rijden adviseren we: Check voor vertrek uw routeplanner voor de meest gunstige route.