Politie inzet op ledenvergadering 50PLUS in de Reehorst Ede

01 okt 2023, 9:45 Nieuws
reehorst google streetview
EDE - In Ede is er op zaterdagochtend 30 september 2023 politie-inzet geweest tijdens de ledenvergadering van 50PLUS in congrescentrum de Reehorst.
De partij kwam hier bijeen met als doel onder andere het selecteren van een lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023.
Tijdens de vergadering ontstond er echter ruzie, waarbij de Edese politie Gerard van Hooft, voormalig bestuurslid en kandidaat voor het lijsttrekkerschap, uit de vergadering heeft moeten verwijderen. Van Hooft is onlangs geroyeerd door het hoofdbestuur van de partij en om die reden werd hem de toegang tot de vergadering ontzegd.
De ruzie binnen 50PLUS draait zoals vaker in de geschiedenis van de partij om de verdeling van posities. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 behaalde 50PLUS onder leiding van lijsttrekker Liane den Haan één zetel. Den Haan verliet echter al snel de partij en nam haar zetel mee. Volgens de meeste peilingen heeft de partij weinig kans op een terugkeer in de Tweede Kamer na de verkiezingen in november.
De politie-inzet tijdens de ledenvergadering is een teken van de oplopende spanningen binnen 50PLUS en de moeilijkheden waar de partij momenteel mee te maken heeft.
Bron ANP