Nieuwe inrichting voor Museumplein in Ede

16 mrt 2022, 9:50 Nieuws
csm pb031 museumplein 4c5b7ffede
Het Museumplein in Ede krijgt een nieuwe inrichting. Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp vastgesteld. Het plein krijgt nieuwe bestrating en er komt meer ruimte voor groen, zodat het een nog fijnere plek wordt voor een hapje en een drankje. De werkzaamheden beginnen na het terrasseizoen, in november van dit jaar.

Terrassen

De nieuwe inrichting is in afstemming met de ondernemers en omwonenden van het plein tot stand gekomen. In het ontwerp is volop ruimte voor terrassen en het station blijft goed bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Met het Museumplein kunnen we opnieuw een stukje van het centrum van Ede groener en aantrekkelijker maken. Op het plein pakken nu al veel Edenaren regelmatig een terrasje. Ik ben ervan overtuigd dat na de herinrichting nog meer bezoekers het sfeervolle plein weten te vinden.’’

Plantvakken

Het extra groen komt in drie grote plantvakken op het plein. Ook worden er diverse openbare zitgelegenheden geplaatst en een speelplek voor kinderen gemaakt. Het plein wordt zo ingericht dat er ook kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden. Het station wordt meer onderdeel van het plein.
Levendig Centrum
De gemeente Ede werkt sinds 2016 actief aan een groener, levendiger en prettiger centrum. De herinrichting van de openbare ruimte levert hier een belangrijke bijdrage aan. Eerder werden onder meer De Markt, Kuiperplein en Grotestraat aangepakt. Op dit moment wordt gewerkt aan de herinrichting van de Telefoonweg en Brouwerstraat.