Geweldige resultaten voor DOK-turnsters in Nijmegen

23 jan 2023, 10:37 Nieuws
2e pw teams e en senior d in nijmegen 21 01 2023 2
EDE - Op zaterdag 21-01-2023 stond de 2e Plaatsingswedstrijd in Nijmegen op het programma. Dit keer voor de teams niveau E en de senioren D. Een belangrijke dag voor niveau D want vanaf deze wedstrijd kon je je plaatsen voor de finales. Niveau E heeft nog een wedstrijd op het programma.
Al in de 1e ronde behaalden de turnsters van DOK geweldige resultaten. Het goud was er voor het team van de junioren en de senioren. Jeanine van der Waal, Valesca Adriaens, Marlou Kruizinga, Elise Dekker en Lotte Hartland mochten het hoogste podium betreden. Ook individueel was er een volledig DOK-podium. Marlou Kruizinga won overtuigend het goud, het prachtige zilver was voor Lotte Hartland en het mooie brons voor Elise Dekkers. Een hele mooie start van de dag. Helaas was er ook een hele zure 4e plaats voor Demi van Herwaarden. Zij turnde een geweldige wedstrijd en greep helaas net naast de medailles. Van Herwaarden stroomt wel als 1e door naar de finales, een knappe prestatie in het grote deelnemersveld van de 4e divisie.
In ronde 2 was het goud opnieuw voor DOK, het jeugdteam van DOK, kreeg het goud omgehangen. Met een enorm puntenverschil op de nummer 2 mochten Thera Jager, Vera Vermeulen, Nazli Yetgin en Noor de Graaf het goud in ontvangst nemen. Thera Jager werd ook individueel 1e en Vera Vermeulen werd hier heel knap 2e. Opnieuw een zure vierde plek, ditmaal voor Noor de Graaf. Bij de senioren D werd Mirte van Markesteijn knap 5e en Romy Sanders 7e.
Op naar ronde 3, hier won het team E, de zilveren medaille. Naomi Verschoor, Niene van Leeuwen, Lieke van Kleef, Shanna Kervel en Esmee Westerterp lieten met prachtige oefeningen zien dat ze het zilver verdienden. Lieke van Kleef steeg boven zichzelf uit en zij won dan ook het goud. Het zilver was voor Esmee Westerterp die met het team van DOK meeturnde. Naomi Verschoor werd 3e.
De doorstroming voor de finales voor senior D werd later op de dag bekend gemaakt. Veel turnsters plaatsen zich voor deze finales. Een hele knappe prestatie: Demi van Herwaarden, Mirte van Markesteijn, Romy Sanders, Valerie Vos en Wendy Krautscheid mogen door!
Door Anja van Gemert