Ede centrum: Filmfestival Follow The Beamer

16 jan 2023, 10:09 Nieuws
426299 493299977371280 1148826913 n 1
Esther Meijer
Op 21 januari is er een bijzondere filmische wandeling door Ede centrum: filmfestival Follow The Beamer.
Dit nieuwe festival werd eind vorig jaar gecanceld in verband met stormachtig weer. Nu de herkansing. Vier filmmakers uit de regio Ede hebben elk een korte film gemaakt geïnspireerd op een gebouw in het centrum. Het publiek wandelt door Ede centrum en volgt een beamer op wieltjes. Bij verschillende Edese gebouwen stopt de beamer en projecteert een korte film. “Met de films hopen we wat licht in de winterse dagen te brengen” zegt Arno Setz de initiatiefnemer van het project.
Het publiek vertrekt om 20.15 bij de Oude Kerk. De route is ongeveer 2 km en duurt tot 21.30. Onderweg is er thee en koffie bij de Meet-inn. De films vertellen een verhaal gelinkt aan een gebouw. Dit kan de geschiedenis van de woning of winkel zijn, of een fictief verhaal over wat er in het huis gebeurde. Maar het mag ook een abstracter gegeven zijn. Zo ziet het publiek vier afwisselende korte films, krijgt het een wandeling door Ede centrum en leert iets over Ede zelf. Host Sandra Louwes zal de films inleiden.
Follow the Beamer is een spannend nieuw concept waarvoor de volgende films zijn geselecteerd: ‘Birthday Party’ van Stef Pieper en Mathilde van Ravensberg, ‘Wachtent’ van collectief Tegendraad, ‘De schoonste zijt gij’ van Mirthe en Sophie van het Pallas Athene College en ‘Wonder’ van het SEC collectief. Het publiek kan op het einde invullen welke film de meeste indruk gemaakt heeft en het beste past bij het gebouw waarop het geprojecteerd werd. De winnaar mag met wisseltrofee de Gouden Camera naar huis. De gebouwen waarop geprojecteerd wordt blijft nog een verrassing. De filmische wandeling is gratis.
Graag tot zaterdag 21 januari om 20.15 voor de Oude Kerk in Ede centrum!
Foto's: Esther Meijer
Poster ontwerp: Geralda van Ginkel