Henk van Beek Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Dhr H.van Beek
Foto: Ede.nieuws.nl

De heer H. van Beek (80 jaar) uit Ederveen, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Locoburgemeester Harry van Huijstee heeft hem op vrijdagavond 14 juli 2017 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Beek in Dorpshuis De Zicht in Ederveen. De heer Van Beek is vele jaren in de bouw werkzaam geweest en verricht al tientallen jaren vrijwilligerswerk in Ederveen.

Bij muziekvereniging Irene in Ederveen was hij tambour-maître bij de drumband, verzorgde hij als vrijwilliger de opleiding en instructie voor de tamboers en later was hij zo’n 10 jaar bestuurslid. Bij voetbalvereniging Advendo ’57 is hij kort na de oprichting een aantal jaren penningmeester geweest.

Na zijn pensionering werd hij vrijwilliger bij dorpshuis De Zicht in Ederveen en heeft hij een belangrijke coördinerende rol vervuld bij de uitbreiding van het dorpshuis. Naast de beheerwerkzaamheden in het dorpshuis is hij als vrijwilliger bij Malkander actief betrokken bij de organisatie van activiteiten voor senioren in Ederveen en omstreken.

Zijn bijzondere verdiensten hebben een uitstraling naar de lokale samenleving.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden