René Verhulst nieuwe burgemeester Ede

Op woensdag avond is er in een extra raadsvergadering besloten dat Mr.L.J. Verhulst de nieuwe burgemeester van Ede wordt.

Dit maakte Arnold Versteeg voorzitter van de vertrouwenscommissie namens de gemeenteraad vanavond bekend. De heer Verhulst is een aanwinst voor Ede zo sprak hij.

De nieuwe burgemeester is gekozen uit een 17-tal sollicitanten waaronder drie vrouwelijke kandidaten waren. De vertrouwenscommissie heeft René Verhulst leren kennen als een echte burgervader die goed luistert en verbindt, maar ook als een gezaghebbende burgemeester die handelend optreedt. De commissie en de raad is ervan overtuigd dat de heer Verhulst een waardig opvolger is van de huidige burgemeester Cees van de Knaap, ook in zijn rol als boegbeeld van de Regio FoodValley.

Sinds 2010 is René Verhulst (CDA) burgemeester van Goes in de provincie Zeeland, daarvoor was hij onder meer directeur Bedrijfsvoering van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en secretaris van Nyenrode Business Universiteit. Tussen 2000 en 2005 was Verhulst wethouder in Utrecht. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht.

René Verhulst is 56 jaar en heeft met zijn partner Desiree Meulemans twee kinderen. Hij woont momenteel nog in Goes. Hij is ook fervent schrijver van romans, jeugdboeken, verhalen, columns, en cabaretteksten en (strip) scenario’s

De voordracht is een afronding van de sollicitatieprocedure die startte op 13 maart 2017. De vertrouwenscommissie uit de raad selecteerde uit de sollicitanten twee kandidaten. De gemeenteraad draagt nu de heer Verhulst voor bij de minister van Binnenlandse Zaken, als het Koninklijk Besluit is ondertekend, is de sollicitatieprocedure formeel afgesloten. Op 8 september wordt hij ineen bijzondere raadsvergadering officieel als burgemeester van Ede geïnstalleerd en is het burgemeesterschap van de heer Verhulst een feit.

René Verhulst volgt huidig burgemeester Cees van der Knaap op, die na bijna 10 jaar per 1 september 2017 terugtreedt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden