Regio FoodValley namens Oost Nederland lid van Europees Innovatieplatform voor Agri-Food

Foto: Ede.nieuws.nl

De officiële naam is Smart Specialisation Platform on Agri-Food. Dit platform is juni 2016 door de Europese Commissie in het leven geroepen om regio’s te helpen bij het zich verder specialiseren in de economische sectoren waar ze sterk in zijn.

Regio FoodValley wordt gezien als koploper van innovatie op het gebied van agri-food. Daarom is met de provincie Gelderland afgesproken dat Regio FoodValley namens Oost Nederland zich aansluit bij dit internationale innovatieplatform.

Regio FoodValley gaat met ondersteuning van de provincie Gelderland het lidmaatschap voor Oost Nederland gaat invullen. De Brusselse vertegenwoordiging van Regio FoodValley is vanaf het begin bij de ontwikkeling van dit platform betrokken. Het platform biedt de mogelijkheid om internationale samenwerkingen aan te gaan voor concrete projecten. Deze samenwerkingscontacten moeten leiden tot investeringen in innovatieve projecten op het gebied van Agri-food. Bovendien hebben ze meerwaarde bij het verwerven van Europese subsidies.

 Regionale projecten zoals het World Food Center (WFC) en het Poultry Expertise Centre (PEC) zijn voorbeelden van projecten die gebaat kunnen zijn bij dit innovatieplatform. De regio kan via dit platform aansluiting vinden bij internationaal opererende ondernemers uit andere Europese regio’s. Of verbindingen leggen met kennisinstellingen in andere Europese landen voor deze regionale projecten.

S3P Agri-Food

Het Smart Specialisation Platform on Agri Food (afgekort S3P Agri-Food) is door de Europese commissie in juni 2016 gelanceerd. Dit thematische Platform over Agri-food valt onder het overkoepelende Smart Specialisation Platform waar provincie Gelderland al lid van is, als managementautoriteit voor Oost Nederland (Gelderland en Overijssel) . Het thematische S3P Agri-Food heeft als doel de regio’s te helpen bij het verder te ontwikkelen, beoordelen en verbeteren van hun slimme specialisatie strategieën op het gebied van Agri-food.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden