Buurtbewoners in actie tegen Domes+Batelaar in Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

Buurtbewoners van opvanglocatie Domus+ Batelaar aan de Postweg in Lunteren, zijn het zat. Maandagavond zijn ze in actie gekomen tegen het Leger des Heils.

“Wij vinden dat ze er een puinhoop van maken in onze buurt en nu krijgen ze er een puinhoop voor terug”, zegt Adriaan Koppens van de buurtbewonerscommissie. De buurtbewoners hebben daarvoor een laadbak vol puin voor de deur van Batelaar uitgestort.

De buurtbewonerscommissie, bestaande uit zes mensen uit de buurt, staat in nauw contact met gemeente en politie om de overlast van bewoners van Batelaar in te tomen. Tot voor kort was er ook nauw contact met mensen van Batelaar. “Maar zij hebben besloten de communicatie te stoppen”, zegt Koppens. “Ze zijn uit de app-groep gestapt, die gebruikt werd om meldingen door te geven. Daar zaten zo’n tachtig mensen in en bij een melding zou Batelaar moeten ingrijpen. Maar er wordt niks gedaan met meldingen.”

NIET TE TOLEREREN

Voor de buurt is de maat nu vol. Wij willen met de directie van het Leger de Heils in overleg. De overlast moet stoppen, er moeten maatregelen genomen worden. Deze mensen, de bewoners, passen niet in deze omgeving. We hebben nu twee jaar geëxperimenteerd, maar er zijn allerlei incidenten geweest.

Deze mensen komen uit grote stad, ze zijn dakloos. Het is prima dat ze worden geholpen, maar ze worden hier op het platteland gezet en er is hier niks te beleven. Ze lopen naar Lunteren, ze lopen naar Barneveld, ze plegen diefstallen. Dat is gewoon niet te tolereren. Zet ze in een stad, daar voelen ze zich thuis. Of je moet ze begeleiden en behandeling geven. Maar alleen woonzorg geven is absoluut onvoldoende.”

Bron Barneveldse krant

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden