Twee mannen uit Ede krijgen celstraf voor een overval en afpersing

Foto: Ede.nieuws.nl

Een 25-jarige man uit Ede is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. De man nam deel aan een overval met twee anderen mannen in een woning in Lopikerkapel. Ook heeft hij deelgenomen aan een brute wijze van afpersing in hun motorclub in Benschop. Een 23-jarige Edenaar kreeg een straf van dertig maanden voor zijn aandeel in de afpersing in de motorclub in Benschop.

De mannen drongen in september 2015 een woning binnen in Lopikerkapel waarbij drie slachtoffers, onder wie een kind, met geweld en met een vuurwapen bedreigd werden. De slachtoffers werden uit bed gehaald en moesten onder dreiging van een vuurwapen op hun knieën zitten. Ze werden vastgebonden met plastiek bindbanden en hun monden werden dichtgeplakt met tape. Eén van de slachtoffers werd mishandeld door de mannen. De mannen vroegen om geld en waar de kluis was. Uiteindelijk gingen ze ervandoor met een laptop en een portemonnee.

De 25-jarige Edenaar die 7 jaar kreeg en de 23-jarige Edenaar die medepleger bij de afpersing was kreeg 30 maanden cel. Twee andere mannen uit Utrecht zijn medeplichtig aan de afpersing en zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 360 dagen waarvan 200 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en 360 dagen waarvan 212 dagen voorwaardelijk.

De veroordeelden moeten bovendien een bedrag van elfduizend euro aan smartengeld betalen aan het slachtoffer van de afpersing. Zowel de rechtbank als de verdediging heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden