Zandstorm speelt Martin van den Brink parten

Foto: Ede.nieuws.nl

“Martin van den Brink en zijn co-piloten zijn er niet in geslaagd om het kwartet in de Morocco Desert Challenge te voltooien. In de vijfde etappe moest de Harskamper zijn meerdere erkennen in Gert Huzink. Een zandstorm bepaalde vrijdag het verloop van de vijfde etappe.

Het was een moeilijke dag. De etappe werd uitgesteld, de route ingekort en we hadden moeite om het goede spoor te vinden.” Martin van den Brink deed er na afloop van de vijfde etappe niet moeilijk over. ”Het is gewoon moeilijk om de wedstrijd te openen onder deze omstandigheden. We hebben een paar kleine foutje gemaakt. De concurrentie profiteert onmiddellijk door het volgen van de sporen.”

Dat het team van Mammoet Rallysport uiteindelijk 11.31 moest toegeven op Gert Huzink is volgens Martin van den Brink ‘geen groot probleem’. “We weten hoe het komt. Onze voorsprong is groot genoeg om dit verlies te accepteren. Morgen starten we achter Gert en zullen er dan weer alles aan doen om de rollen om te draaien. Natuurlijk wil ik iedere etappe winnen, maar vandaag was het erg lastig.”

De zandstorm en de gevarieerde terreinen maakten het voor deelnemers erg lastig. ”Bij de motorrijders zijn er twee rijders uit de top drie uitgevallen. Dat komt niet omdat het zo eenvoudig was. Het was wel een prachtige route. We hebben opnieuw erg genoten.”

Achter Martin van den Brink eindigde Eimbert Timmermans als derde. Elisabete Jacinto, de nummer drie in het klassement, moest ook Aad van Velsen nog voor zich dulden in de vijfde etappe.

In het algemeen klassement is de voorsprong van Martin van den Brink en zijn co-piloten Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky nog altijd zeer riant. Gert Huzink volgt op 1 uur en 27 minuten terwijl de Portugese Jacinto nog een uurtje meer achterstand heeft op de gedoodverfde winnaar uit Harskamp.

Vandaag volgt de zesde etappe van Merzouga naar Tendrara. De rit telt 405 kilometer en biedt volop kansen voor Martin van den Brink om alsnog het kwartet etappezeges te voltooien.

Tekst: Berry Kamphorst Foto: Rallymaniacs

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden