Bennekomse kunstenaars stellen ateliers open op 25 en 26 mei

Vrijdagavond 24 mei 2024, opende wethouder Karin Bijl in Villa Erica het Open Ateliers weekend in Bennekom.

Verslag door René Hazeleger

Bennekomse kunstenaars openen de deuren van hun ateliers op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Het culturele kapitaal aan beeldende kunst wordt zo een heel weekend geëxposeerd. Tijdens deze atelierroute kunt u de werken van 18 Bennekomse kunstenaars bekijken en ook met de kunstenaars in gesprek gaan. Sommigen demonstreren hun technieken, anderen hebben gastexposanten uitgenodigd. In Villa Erica is er ook een overzichtsexpositie met werk van alle kunstenaars en hun gasten. De expositie en ateliers zijn gratis te bezoeken van 11 – 17 uur op beide dagen.

Verrassende diversiteit beeldende kunst

De Kijkdoos organiseert de route samen met deze kunstenaars, Alma de Vries (beeldhouwerken), Arina Uijl (keramiek, pottenbakken), Arjan van den Heuvel (mixed media), Cees van Beukering (beelden hout en steen), Coby Huibers (wandkleden), Coenraad de Jong (fotografie), Eveline Kieskamp  (keramiek-beelden), Helmi Ruychaver (beeldende kunst) José van Loon (beeldend textiel), Lia Stouten (grafiek op handgeschept papier), Margje Memelink (abstracte schilderijen), Maya Siepel (textiel en papier), Monique Grolle (mixed media), Nicole Bischoff (houten beelden), Pieter Vermeulen (schilderijen en zeefdrukken), Roberto ten Hoedt (fotografie en tekeningen), Wim Hoogenboom (stenen beelden, RVS en staal).

Hun gastexposanten zijn: Edo Hebinck, Sharon Burggraaf, Riet Scheijgrond, Trudi Windau, Asiyeh Keshavarz,  Mohadeseh Sharifi Vitay, Cato Wit, Lucienne Meijerink en demonstraties van Ans van Iersel. Gilda Fidder en Marcel Kop (beelden).

Bepaal zelf uw route

U kunt starten bij de expositie in Villa Erica (Ericapark 1, Bennekom), of bij één van de kunstenaars. Alle deelnemers en ateliers staan in de folder met foto’s en plattegrond. Deze is te downloaden op www.dekijkdoosbennekom.nl/kijkdoos-open-ateliers.  Aangegeven is welke ateliers rolstoeltoegankelijk zijn. De gedrukte folder met plattegrond ligt klaar bij o.a. Cultura, VVV’s, bibliotheek, Villa Erica en de deelnemende ateliers.

Workshops glasschilderen en modelleren met papierklei

Bennekom – Op 25 en 26 mei kunt u meedoen aan drie verschillende workshops in het atelier van Nicole Bischoff in Bennekom. De workshops worden gegeven door de twee kunstenaars: Asiyeh Keshavarz en Mohadeseh Sharifi Vitray uit Iran. Beiden zijn Iraanse gastkunstenaars, die met hun werken én workshops meedoen aan de Kijkdoos Open Ateliers in Bennekom.  Elke workshop duurt 2 uur, meldt u van tevoren hiervoor aan.

Zaterdag 25 mei, 10 tot 12 uur:

  1. Glas schilderen klein formaat, door Mohadeseh Sharifi Vitray, 15 euro per persoon incl. materiaal.
  2. Kleine beelden maken van papierklei en modelleerklei, door Asiyeh Keshavarz, 15 euro per persoon incl. materiaal.

Zondag 26 mei, 10 tot 12 uur:

  1. Gips op canvas, door Asiyeh Keshavarz, 20 euro per persoon incl. materiaal.

Aanmelden

U kunt zich voor deze workshops aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] Vermeld de naam van de workshop en uw eigen gegevens. U ontvangt naar aanmelding een betalingsverzoek.  Plaats van de workshop: Atelier Nicole Bischoff, Hogeweg 9 in Bennekom.

Oproep voor schildersmateriaal

Kunstenaar Nicole Bischoff werkt als vrijwilligster met bewoners van het AZC aan creatieve projecten. Voor het schilderen heeft zij behoefte aan acrylverf en schildersdoeken. Heeft u nog wat staan wat u haar wilt doneren? Dan kunt u het op 25 of 26 mei afleveren in haar atelier op Hogeweg 9 in Bennekom.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen