Ammoniakuitstoot bij Warmtebedrijf: gemeente Ede eist maatregelen

Foto: Warmtebedrijf Ede
EDE – In februari is er bij de Biomassacentrale van het Warmtebedrijf aan de Geerweg 11 in Ede een meting geweest waarbij de uitstoot van stof en ammoniak veel te hoog was.
De gemeente is van mening dat dit soort meetuitslagen met deze uitstoot ontoelaatbaar zijn en verwacht dat het Warmtebedrijf maatregelen neemt om incidenten in de toekomst te voorkomen.
De afgelopen tijd hebben meerdere incidenten plaatsgevonden met het Warmtebedrijf die gevolgen hadden voor de omgeving. Het college van B&W is van mening dat het in eerste instantie aan het Warmtebedrijf zelf is om hierover te communiceren en te melden. Dat is de voorbije periode onvoldoende gebeurd.
Het college scherpt daarom haar samenwerkingsovereenkomst met het Warmtebedrijf aan. Wij hebben het Warmtebedrijf medegedeeld dat we voor een verdere samenwerking de voorwaarde stellen dat de uitstoot continu gemeten wordt, zodat er een beter beeld komt.
Op verzoek van de GGD hebben wij vandaag omwonenden geïnformeerd over de uitstoot. Hierbij de brief (pdf, 112 KB) die is verstuurd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen