Veel weerstand van het personeel tegen de ontslagronde binnen Rheinmetall in Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Uit onvrede tegen de ontslagronde van zeker tachtig medewerkers binnen het Duitse defensiebedrijf Rheinmetall in Ede, is door het personeel op woensdag aan de directie van het bedrijf een petitie aangeboden

Vakbond FNV

De huidige aanpak van Rheinmetall om snel en goedkoop van mensen af te komen, stuit op veel weerstand, zegt FNV-bestuurder Marijn van der Gaag.

De vakbond FNV stelt dat honderd man aan het eind van het jaar op straat komt te staan. De FNV is daarom met Rheinmetall om tafel gegaan om te onderhandelen over een sociaal plan. De directie wil absoluut nog geen toezeggingen doen. De FNV sluit daarom verdere acties niet uit.

Ook de ondernemingsraad van het defensiebedrijf staat negatief tegenover de ontslagen. Het is volgens hen duidelijk dat het Duitse concern bewust weinig tot geen werkzaamheden meer naar Ede laat komen. En daarnaast heeft de werkgever geen goed onderbouwd plan voor de toekomst.

Volgens de directie

Algemeen directeur Coen van Leeuwen merkt naar eigen zeggen weinig van de veronderstelde onvrede. “Mensen vinden het fijn om voor ons te werken, maar balen wel dat het zo lang duurt voor dat er duidelijkheid is”. De suggestie dat Rheinmetall zich wil terugtrekken naar de oosterburen is ‘absoluut niet waar’, zegt Van Leeuwen. “We willen hier graag verder en zien grote kansen in Ede.”

Bron: De Gelderlander.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden