Drukbezochte ‘Iftar voor verbinding’ in Cultura

EDE – Op maandag 11 maart is de Ramadan gestart. Moslims vasten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Door René Hazeleger

Door te vasten bedanken moslims Allah en het wordt gezien als een maand om de ziel te zuiveren. Na zonsondergang vindt er een avondmaaltijd plaats: de Iftar. De iftar is een mooie gelegenheid om samen te komen voor moslims en niet-moslims.

In Cultura in Ede werd afgelopen zaterdag 23 maart een Iftar gehouden. Deze werd georganiseerd door een groep jongeren uit Ede. Verantwoordelijk voor de organisatie waren Imarane en Chirine.

Imrane was heel blij met de opkomst, de Iftar was helemaal volgeboekt. “We hebben het ‘Iftar voor verbinding’ genoemd. Het was niet bedoeld als een feestje voor alleen de moslims, de bedoeling was om iedereen bij elkaar te brengen. Iedereen was welkom, ongeacht achtergrond, leeftijd of religie. We hadden ook een quiz gemaakt, iedereeen kon met zijn mobieltje meedoen. De vragen gingen niet speciaal over de islam, maar het waren vragen die gingen over het vasten. Er waren drie prijzen, de winnares was een jong meisje van ongeveer twaalf jaar.”

Imrane en Chirine kijken terug op een geslaagde Iftar. Zij hopen in de toekomst nog meerdere evenementen te kunnen organiseren. Woensdag 27 maart is er een Iftar in Cultura in de Stadspoort. Deze is al volgeboekt

Imrane Najja, één van de organisatoren van de Iftar op zaterdag 23 maart in Cultura:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen