Het Groot Edes Dictee brengt 15.000 euro op voor de Manege zonder Drempels

Foto: ede,nieuws.nl

De zesde editie van het Groot Edes Dictee was niet een van de gemakkelijkste in de serie van zes dictees die geweest zijn. Woorden als ‘ge-sms-t, ge-e-maild en geback-upt en vooral de afkortingen CVA, kHz, A4-tjes en cd’tjes’ bleken forse struikelblokken.

Er waren honderd schrijvers actief in het Edes Dictee, die aandachtig naar de woorden van onze stadsdichter Harry Oonk luisterde. Harry Oonk was ook de auteur van het dictee dit jaar.

Dit jaar waren er weer bedrijventeams, scholen en individuele deelnemers actief in het Edes Dictee. Ruim dertig vrijwilligers lazen de uitgeschreven dictees en telden de fouten. Het gemiddelde aantal was 28. Het Ichtuscollege uit Veenendaal behaalde met vier deelnemers alle prijzen. Docente Henriette van de Wetering (16 fouten) won de eerste prijs. Een gedeelde tweede plaats was voor de scholieren Anne van Bellen en Eline Slokker. Ook de wisselbeker voor de beste school ging naar het Ichtuscollege. En als klap op de vuurpijl won het Ichtus voor sponsor Prins Schilderwerken uit Ede de prijs voor het beste bedrijfsteam. De ‘hoofdprijs’ in de vorm van een cheque voor 15.000 euro werd uitgereikt door juryvoorzitter burgemeester Cees van der Knaap aan Pieter Oosterveld, voorzitter van de Manege zonder Drempels.

Bron/ foto: Facebook Het Groot Edes Dictee

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden