Een vleugje Ierse mystiek bij Dante

The Enchanted Tree, Peter Bouter en Anne Buwalda
The Enchanted Tree, Peter Bouter en Anne Buwalda
Foto: Peter Bouter

EDE – Donderdag 22 februari is het weer tijd voor Cultureel Café Dante.

Elke vierde donderdag van de maand kan men in het Atrium van Cultura genieten van een avondvullend programma met kunst en muziek in een informele setting, onder het genot van een hapje en een drankje.

De avond start met het muzikale duo Peter Bouter en Anne Buwalda. Zij gaan graag met het publiek in gesprek om hun liefde voor de Ierse liedtraditie te delen en dit te combineren met persoonlijke verhalen. Zo proberen zij het publiek in de ban van de Ierse landschappen en mystiek te brengen. Naast de magie mag de Ierse humor natuurlijk niet ontbreken. Met The Enchanted Tree zijn zij klaar om dit te delen in pubs, kleine zalen en theaters.

Arjan van Bruggen, Gold Master fotograaf en creatief ondernemer, is een echte vakspecialist. Zijn werk is onderscheidend en opvallend door zijn andere kijk op fotografie. De uitdaging van zijn werk ligt in het maken van dat éne beeld, dat emoties oproept. Momenteel is er een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in het Museum Lunteren. De expositie ` Mashup`, is te zien tot en met 22 juni 2024.

Dante bestaat dit jaar 25 jaar en uiteraard wordt daar elke maand aandacht aan besteed. René Hazeleger, medeoprichter van het cultureel café, neemt ons mee naar de beginjaren van Dante.

De Edese kunstenares Ine Boeijen kennen we vooral van beelden met een tafel als uitgangspunt. De tafel is een stabiel vertrekpunt om emoties te verbeelden. De tegenstelling, dicht en open, zwaar en licht, hard en zacht, maar altijd in balans. In haar nieuwe werk,`Potten en pannen`, zoekt ze die tweedeling meer in het beeld zelf. Bijvoorbeeld door hard staal zo te buigen dat het een getekende vorm lijkt. Vanavond zal zij vertellen over haar werk en zullen ook enkele werken te bewonderen zijn.

De band Meant to Be neemt ons mee in de wereld van blues, soul, funk en jazz. Muziek met een groove die met veel passie gespeeld wordt door Michael de Viso, Marcel Grift en Bob Glasmacher.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura. Het programma start om 20.15 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen