Bewoners Dikkenberg planten streekeigen bomen en struiken

Foto: Jacqueline & Bart Landheer.

BENNEKOM – Bewoners Dikkenberg planten streekeigen bomen en struiken voor meer biodiversiteit

In een sneeuwwit landschap vond vrijdag 19 januari de uitdeel-dag plaats van Dikkenberg in het Groen. Grondeigenaren in Dikkenberg hebben die dag streekeigen fruitbomen, laanbomen en meer dan 3.200 struiken geplant.

Zij deden mee aan het beplantingsproject ‘Dikkenberg in het Groen’ van Stichting Land van Peelen, de gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Ook hingen ze diverse nestkasten op voor vogels zoals de bosuil en koolmees.

De deelnemers hebben struiken en bomen op eigen terrein aangeplant zoals hazelaar, veldesdoorn, wegedoorn, meidoorn en hondsroos en bomen zoals tamme kastanje en zoete kers. Hiermee versterken inwoners het karakteristieke landschap en vergroten ze de biodiversiteit.

De grondeigenaren van Dikkenberg hebben een persoonlijk advies van een van de landschapsbeheerders van de gemeente Ede gekregen voor meer inheemse beplanting op hun terreinen. Samen met de eigenaren zijn beplantingsplannen gemaakt. Gemeente Ede stelde het plantgoed zoals streekeigen, bloemrijke kruiden, beplanting met struiken en solitaire bomen voordelig beschikbaar.

De gemeente Ede en provincie Gelderland maakten het project financieel mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen