Oecumenische Viering Heideweek 2023 Thema: Kleurrijk Leven!

EDE – De Oecumenische Viering Heideweek, met als thema “Kleurrijk Leven!”, vond plaats op zondag 20 augustus 2023 in Het Open Luchttheater van Ede.

De viering werd geleid door mevrouw Sylvia van Kriegenbergh, ds. Davy Hoolwerf en kapt. Joop van Dijk. Het koor The New Creation uit Ede stond onder leiding van Rob Biersteker.

Het prachtige weer zorgde voor een perfecte setting in Het Openluchttheater voor deze Heideweek dienst. Naast de vele bezoekers waren ook de burgemeester en wethouders van de Gemeente Ede, evenals de Heidekoningin en prinses, aanwezig bij de viering. Het theater zat bomvol met meer dan duizend mensen.

Het thema van de viering, “Kleurrijk Leven!”, stond centraal en werd op verschillende manieren belicht. Er werden verschillende liederen gezongen door het koor, waarbij de diversiteit en kleurrijkheid van het leven werden benadrukt. De voorgangers deelden inspirerende woorden en gedachten over dit thema en hoe het ons leven kan verrijken.

Het samenkomen van verschillende geloofsgemeenschappen tijdens deze oecumenische viering symboliseerde ook de diversiteit binnen de gemeente Ede. Het was een mooie gelegenheid voor mensen om samen te komen, ongeacht hun achtergrond of geloofsovertuiging, en gezamenlijk te vieren en te reflecteren op het kleurrijke leven dat we allen leiden.

Na afloop van de viering was er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. De sfeer was warm en uitnodigend, waarbij mensen met elkaar in gesprek gingen en ervaringen deelden.

De Oecumenische Viering Heideweek met als thema “Kleurrijk Leven!” was een succesvol evenement dat de diversiteit en verbondenheid binnen de gemeente Ede benadrukte. Het was een bijzondere gelegenheid om samen te komen en te vieren, waarbij mensen van alle achtergronden en geloofsovertuigingen welkom waren. Terugkijkend op deze viering kunnen we concluderen dat het een kleurrijke en inspirerende ervaring was voor alle aanwezigen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen