Regionale Voorleeskampioen komt uit Ede

Landelijk doen dit jaar meer dan 230.000 kinderen mee aan de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Ook dit jaar hebben kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland massaal meegedaan aan de 24e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd, een initiatief van Stichting Lezen. Er zijn maar liefst 3.206 kinderen tot voorleeskampioen van hun school gekroond. In de afgelopen maanden hebben zij hun voorleestalent laten zien tijdens de lokale, regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Norah Steinfort Schaap, groep 8 leerling van basisschool de Prins Floris, zal op 10 april namens Gelderland uitkomen in de provinciale voorronde in Arnhem. Norah wist woensdag 15 maart de eerste plaats binnen te halen bij de regionale voorronde in Cultura.

Op 17 mei 2017 zullen uiteindelijk twaalf provinciale finalisten het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finale in Amstelveen. Een jury onder leiding van de nieuwe Kinderboekenambassadeur bepaalt dan wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2017 mag noemen. 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden