Blauw Geel JO13-3 is onverwachts kampioen geworden

EDE – Zaterdag 20 mei moesten de mannen de laatste wedstrijd spelen tegen DTS13-4.

DTS13-5 was het hele seizoen koploper, maar verloor hun laatste wedstrijd. Hierdoor was er voor onze 13-03 nog een kleine kans op het kampioenschap. Ze moesten dan wel met minimaal 10 goals winnen van DTS13-4. Een bijna onmogelijk missie, maar zeg nooit dat iets onmogelijk is! In de eerste helft kwam BG op 4-0 voor. DTS scoorde vervolgens een doelpunt tegen, waardoor er minimaal 11 goals in totaal gemaakt moesten worden.

Ze gingen de rust in met een voorsprong van 6-1. Na de rust vocht het team als een leeuw en de stand kwam op 9-1 met nog 3 minuten tijd op de klok. In de laatste twee minuten werden er nog twee goals gemaakt en eindige de wedstrijd in een 11-1 winst. Kampioen???

Niemand wist het nog zeker, want er was een gelijk aantal punten en doelsaldo met DTS13-5. Zij dachten al kampioen te zijn en stonden met rook en fakkels hun feestje te vieren. Nadat de punten officieel aan de KNVB waren doorgeven en verwerkt bleek echter dat BG 13-3 toch kampioen was met een positief verschil van 6+ doelpunten. De heren gingen los in hun kampioensvreugde en gingen hun gelijk halen bij de feestende DTS-ers. Al met al een topprestatie van onze JO13-3 en zo zie je maar weer, zeg niet dat dingen onmogelijk zijn.